9.4 C
Bratislava
piatok, 19 apríla, 2024

Šalát Coleslaw – RAW

Potrebujeme:

Postup:

Najprv si nastrúhame kapustu na tenké malé pásiky, ktorú osolíme a dôkladne premiešame, aby kapusta pustila šťavu. Zvyšnú zeleninu umyjeme a nastrúhame – mrkvu nastrúhame nahrubo, zeler najemno a cibuľu nakrájame nadrobno, pridáme ku nastrúhanej odležanej kapuste. Zmes okoreníme a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.

Ako dresing si môžeme spraviť RAW majonézu

Potrebujeme:

  • 1 šálka kešu orechov
  • avokádo alebo 1/4 karfiolu
  • 1PL olivového oleja
  • 1 dcl vody
  • 3PL citrónovej šťavy
  • 1PL agávového sirupu alebo 1 mäkkú ďatľu
  • na dochutenie: strúčik cesnaku, korenie kurkuma, himalájska soľ, kúsok petržlenovej vňate.

Postup:

Kešu namočíme na 2 hodiny vo vode, tak ho vložte do mixéra, pridajte avokádo, alebo karfiol, vodu a vymixujte do hladka. K hladkej vymiešanej zmesi pridáme olivový olej a zvyšné suroviny. Dochutíme soľou, prelisovaným cesnakom, nastrúhaným petržlenom, kurkumou, alebo chilli korením.

Nakoniec zmiešame zeleninu s dresingom, dochutíme podľa potreby a necháme odležať v chladničke. Pravý Coleslaw šalát môžeme podávať k vyprážanému mäsu, ale k teplej hrianke. Pred podávaním odporúčame ešte raz poriadne premiešať. Dobrú chuť.

Predchádzajúci článok
Ďalší článok

SÚVISIACE ČLÁNKY

POSLEDNÉ ČLÁNKY