18.7 C
Bratislava
streda, 25 mája, 2022

Cesnakový dip ku grilovanému mäsu a zelenine

Tento cesnakový dip je vhodný k surovej zelenine, ku grilovanému mäsu, ale aj k hriankam. Určite oceníte jeho rýchlu prípravu a nenáročnosť.

Potrebujeme:

  • 1 kelímok kyslej smotany (prípadne pol smotany a pol bieleho jogurtu)
  • 2 menšie ČL medu
  • 1 plná lyžica plnotučnej horčice
  • morská soľ
  • čierne mleté korenie
  • prelisovaný cesnak

Postup:

Do smotany vmiešajte med, soľ, horčicu, korenie, prelisovaný cesnak, zmes premiešajte a nechajte zachladiť. Ak chcete zaujímavú obmenu, pridajte miesto horčice kečup, ďalšia varianta je namiesto cesnaku pridať karí korenie – vznikne vám karí omáčka. Dip je výborný ku grilovanému mäsu, zelenine, hriankam. Na zdekorovanie omáčky môžete použiť nakrájanú petržlenovú vňať, pažítku alebo kôpor.

Predchádzajúci článokAntibiotiká na tanieri
Ďalší článokRAW kokosová Bounty tyčinka

SÚVISIACE ČLÁNKY

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu

POSLEDNÉ ČLÁNKY