Zázvor

Liečivé korenie

20.08.2015 / Kategória: Koreniny

Korenie alebo korenina je pochutina prevažne rastlinného pôvodu, z výraznou chuťou, vôňou, alebo farbou. Koreniny používame buď čerstvé, alebo v sušenom stave, keď ich pridávame do jedál, na zvýraznenie chuti. Mnohé z korenín sú známe už celé tisícročia a pripisujú sa im aj rôzne ozdravné účinky. Aj vďaka tomu boli už v dávnych dobách tieto koreniny veľmi vzácne a často sa dovážali do Európy z ďaleka.

Prírodné afrodiziaká

03.06.2015 / Kategória: Liečba bylinkami

Slovo „afrodiziakum“ pochádza z gréckej mytológie, podľa bohyne lásky a zmyselnosti, Afrodity. Prírodné afrodiziaká používajú ľudia už celé tisícročia a ich účinky boli často krát aj vedecky potvrdené. Dobré afrodiziakum by malo mať hneď niekoľko vlastností.

Chrípka a prechladnutie

28.05.2015 / Kategória: imunita, chrípka, nádcha

Chrípka je veľmi nákazlivé vírusové ochorenie. Jeho typickým znakom je výskyt horúčky nad 38 stupňov Celzia a celková malátnosť a slabosť organizmu. Vírus chrípky sa vyznačuje tým, že ľahko zmutuje. To je dôvod, prečo nie je možné voči nemu získať imunitu raz a navždy.

Stravou proti rakovine

28.05.2015 / Kategória: Potraviny

Rakovina je nádorové ochorenie spôsobené nekontrolovaným rastom nádorových buniek, spojené s ničením okolitých tkanív, vytváraním metastáz a celkovým pôsobením na organizmus. Toto ochorenie je fenomén súčasnosti, s ktorým sa stretávame čoraz častejšie.

Zázvor proti nádche a chrípke

23.01.2015 / Kategória: imunita, chrípka, nádcha

Pojem „zázvor“ je v podstate nepresné označenie rastliny, ktorá sa odborne nazýva „ďumbier lekársky“. Pochádza z tropickej Ázie a svoje miesto si našiel nielen v medicíne, ale i v kuchyni. Je obľúbenou ingredienciou nielen v kuchyni východu, ale používajú ho aj..

Zázvor – osvedčený liek proti chrípke a nachladnutiu

08.08.2012 / Kategória: Zelenina

Je to trváca bylina, ktorá sa pestuje pre dužinaté, hľuzovité hrubé odnože, ktoré bývajú až 10cm dlhé. Jeho chuť je ostrá, mierne sladká so stopami citrónovej vône. Pochádza z tropickej Ázie a svoje miesto si našiel nielen v medicíne, ale i v kuchyni. Je obľúbenou ingredienciou nielen v kuchyni východu, ale používajú ho aj krajiny západnej Európy. Práve sem ho priviezli Španieli a už v 9. storočí sa stal takou dôležitou súčasťou jedál, že ním plnili koreničky a používali ho v rovnakej miere ako čierne korenie.

MENU