Zázvor

Liečivé korenie

Korenie alebo korenina je pochutina prevažne rastlinného pôvodu, z výraznou chuťou, vôňou, alebo farbou. Koreniny používame buď čerstvé, alebo v sušenom stave, keď ich pridávame do jedál, na zvýraznenie chuti. Mnohé z korenín sú známe už celé tisícročia a pripisujú sa im aj rôzne ozdravné účinky. Aj vďaka tomu boli už v dávnych dobách tieto koreniny veľmi vzácne a často sa dovážali do Európy z ďaleka.

Prírodné afrodiziaká

Slovo „afrodiziakum“ pochádza z gréckej mytológie, podľa bohyne lásky a zmyselnosti, Afrodity. Prírodné afrodiziaká používajú ľudia už celé tisícročia a ich účinky boli často krát aj vedecky potvrdené. Dobré afrodiziakum by malo mať hneď niekoľko vlastností.

Chrípka a prechladnutie

Chrípka je veľmi nákazlivé vírusové ochorenie. Jeho typickým znakom je výskyt horúčky nad 38 stupňov Celzia a celková malátnosť a slabosť organizmu. Vírus chrípky sa vyznačuje tým, že ľahko zmutuje. To je dôvod, prečo nie je možné voči nemu získať imunitu raz a navždy.

Stravou proti rakovine

Rakovina je nádorové ochorenie spôsobené nekontrolovaným rastom nádorových buniek, spojené s ničením okolitých tkanív, vytváraním metastáz a celkovým pôsobením na organizmus. Toto ochorenie je fenomén súčasnosti, s ktorým sa stretávame čoraz častejšie.

Zázvor proti nádche a chrípke

Pojem „zázvor“ je v podstate nepresné označenie rastliny, ktorá sa odborne nazýva „ďumbier lekársky“. Pochádza z tropickej Ázie a svoje miesto si našiel nielen v medicíne, ale i v kuchyni. Je obľúbenou ingredienciou nielen v kuchyni východu, ale používajú ho aj..

Zázvor

Je to trváca bylina, ktorá sa pestuje pre dužinaté, hľuzovité hrubé odnože, ktoré bývajú až 10cm dlhé. Jeho chuť je ostrá, mierne sladká so stopami citrónovej vône. Pochádza z tropickej Ázie a svoje miesto si našiel nielen v medicíne, ale i v kuchyni. Je obľúbenou ingredienciou nielen v kuchyni východu, ale používajú ho aj krajiny západnej Európy. Práve sem ho priviezli Španieli a už v 9. storočí sa stal takou dôležitou súčasťou jedál, že ním plnili koreničky a používali ho v rovnakej miere ako čierne korenie.