Rakovina

Stravou proti rakovine

Rakovina je nádorové ochorenie spôsobené nekontrolovaným rastom nádorových buniek, spojené s ničením okolitých tkanív, vytváraním metastáz a celkovým pôsobením na organizmus. Toto ochorenie je fenomén súčasnosti, s ktorým sa stretávame čoraz častejšie.

Moringa oleifera – strom života

Moringa sa nazýva aj strom života. Toto pomenovanie má vďaka vysokému obsahu nutričných látok ktoré obsahuje, ako sú vitamíny, minerály, antioxidanty, chlorofyl, kyselinu listovú či aminokyseliny. Existuje z nej zo 13 druhov.

Onkologické vedomie alebo čo majú pacienti s rakovinou spoločné

Rakovina je závažné nádorové ochorenie spôsobené nekontrolovaným rastom nádorových buniek, spojené s ničením okolitých tkanív, vytváraním metastáz a celkovým pôsobením na organizmus.

Rakovina kože

Rakovina kože je súhrnné označenie pre zhubné nádorové ochorenia, ktoré postihujú kožné tkanivo. Ku vzniku rakoviny je náchylná predovšetkým koža starých ľudí, ale pribúdajú aj prípady, kedy je diagnostikovaná rakovina kože u detí a mladistvých.

Rakovina hrubého čreva

Príčinou vzniku rakoviny hrubého čreva môže byť genetická predispozícia, ale dôležitú úlohu hrá aj nevhodná strava. Podľa odborníkov, ak sa dáte na striedmy životný štýl, dokážete zabrániť výskytu tohto ochorenia až v 70% prípadov.

Rakovina prsníka a odporúčané potraviny

Aj keď je ženská populácia náchylnejšia skôr na srdcovo-cievne ochorenia, rakovina prsníka pre ne stále predstavuje dosť veľké riziko. Je to v poradí 2. najčastejšie diagnostikovateľný druh rakoviny u žien. Riziko ochorenia je do istej miery dané vekom, anamnézou v rodine..